Love

Sinopsis:

LJUBAV  - Love

Zemklja:          Francuska

Trajanje:          135 minuta

Reditelj: Gaspar Noe

Uloge: Karl Glusman, Benoit Debie, Klara Kristin

Ljubav je iznad borbe između dobra i zla. Ljubav je genetička potreba. Ljubav je promenjeno stanje svesti. Ljubav je teška droga. Ljubav je mentalna bolest. Ljubav je igra moći. Ljubav nadilazi samu sebe. Ljubav je zaslepljujuće svjtlo. Ljubav je sperma, sokovi i suze...

Sve to je novi film cenjenog reditelja Gaspara Noea („Nepovratno“, „Ulaz u prazninu“) – uzbuđujuća seksualna melodrama o jednom mladiću, jednoj devojci i još jednoj devojci i ujedno najkontroverzniji film prikazan na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu.

Rano je jutro, 1. januar. Zvoni telefon. Murfi se budi kraj svoje mlade supruge i njihovog dvogodišnjeg deteta. Preslušava poruku koju mu je ostavila majka od Elektre: silno je zabrinuta i želi znati da li se Murfi čuo s njenom ćerkom. Elektre, naime, nema već neko vreme. Majka se boji da joj se nije nešto dogodilo. Tokom dugačkog, kišnog dana koji sledi, Murfi će se naći potpuno sam u svom stanu i prisetiti se najveće ljubavne afere koju je ikada doživio u svom životu. Seti će se dve godine koje je proveo s Elektrom, a koje su bile ispunjene vatrenom požudom prepunom obećanja, ekscesa i grešaka.

Nagrade i festivali: Cannes Film Festival (van konkurencije)

Trejler