Mobil 3D Cinema, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja realizovaće projekat  “Moje filmsko leto”  koji će tokom jula i avgusta biti organizovan u osam gradova Srbije putem projekcija na otvorenom i u salama kulturnih centara. Osnovni cilj manifestacije je da se promoviše filmska umetnost i edukuje mlađa publika. Tako je akcenat u programu stavljen na domaće i dečje filmove koje je publika, zbog zatvaranja bioskopskih sala tokom najtežih perioda pandemije, možda propustila. 

Na repertoaru su dečji naslovi “Lesi se vraća kući”, “Kruds – novo doba” i “Trolovi 2: Svetska turneja”, kao i novi domaći filmovi “Lihvar” debitanta Nemanje Ćeranića, “Jedini izlaz” takođe debitanta Darka Nikolića i “Živ čovek” etabliranog autora Olega Novkovića.

Projekcije će biti realizovane u kulturnim centrima u Aranđelovcu (od 20. do 22. jula), Inđiji (od 23. do 25. jula), Sokobanji (od 26. do 28. jula), Svilajncu (od 29. do 31. jula), Mionici (od 2. do 4. avgusta), Smederevskoj Palanci (od 6. do 8.avgusta) i Velikoj Plani (od 11. do 13. avgusta).

Moje filmsko leto

Povezani članci